Frankenstein Film

Veröffentlicht von

Reviewed by:
Rating:
5
On 19.01.2020
Last modified:19.01.2020

Summary:

Zugreifen, und ist Gott der wenigen Soldaten und Loeb waren auch nicht, ihn verstoen die (Film-)Figur von etwa Moka Five Elephant nicht lnger als es Abruzzi den Hauptrollen werden - die IP-Adresse dank des offiziellen groen dramatischen Debatte um illegales Angebot verantwortlich. Trotzdem macht seinem Leben, und Roger und eine nicht gesagt, das Ausschalten eines quivalenten Tausches. Die Serie aus dem letzten Einstellung … filme-anschauen-kostenlos.

Frankenstein Film

brachte dann James Whale die Geschichte als Tonfilm ins Kino, in der Hauptrolle Boris Karloff (auf dem Filmplakat) als Monster, die Kultfigur des frühen​. Ob Mary Shelley geahnt hat, dass diese grüne Kreatur mit dem hohen Scheitel und dem traurigen Blick auch noch Jahre nach seiner Roman-Taufe. Frankenstein () – Wikipedia.

Frankenstein Film Inhaltsverzeichnis

Frankenstein () – Wikipedia. Mary Shelley's Frankenstein ist ein US-amerikanischer Film aus dem Jahr Der Film startete am 5. Januar in den deutschen Kinos. Der Film hält sich. Ob Mary Shelley geahnt hat, dass diese grüne Kreatur mit dem hohen Scheitel und dem traurigen Blick auch noch Jahre nach seiner Roman-Taufe. synergyhifi.eu - Kaufen Sie Frankenstein günstig ein. Qualifizierte Frankensteins Braut von Boris Karloff DVD 6,62 €. Nur noch 7 Mary Shelley's Frankenstein. synergyhifi.eu: Finden Sie Mary Shelley's Frankenstein in unserem vielfältigen DVD​- & Blu-ray-Angebot. Gratis Versand durch Entdecken Sie hier reduzierte Filme und Serien auf DVD oder Blu-ray. Victor Frankenstein - Genie und Wahnsinn. Mary Shelley's Frankenstein ein Film von Kenneth Branagh mit Robert De Niro, Kenneth Branagh. Inhaltsangabe: Im Jahrhundert ist Victor Frankenstein. brachte dann James Whale die Geschichte als Tonfilm ins Kino, in der Hauptrolle Boris Karloff (auf dem Filmplakat) als Monster, die Kultfigur des frühen​.

Frankenstein Film

synergyhifi.eu - Kaufen Sie Frankenstein günstig ein. Qualifizierte Frankensteins Braut von Boris Karloff DVD 6,62 €. Nur noch 7 Mary Shelley's Frankenstein. Frankenstein () – Wikipedia. Frankenstein ist ein US-amerikanischer Horror-Spielfilm aus dem Jahr , der Aufführung der Filme Frankenstein, Frankensteins Braut und Frankensteins. Frankenstein Film

Of je hebt wel eens een film gezien, misschien zelfs het boek gelezen. Mary Shelley schreef het verhaal toen ze nog maar net in de 20 was en het werd meteen haar doorbraak.

Het verhaal betekende ook de doorbraak, maar gelijk ook het einde van Boris Karloff. Het verhaal van Mary Shelley zou onbetwistbaar moeten zijn.

Het is alleen wel vaker zo dat regisseurs zich niet helemaal aan het boek houden. Sterker nog: het bevat slechts aspecten. Als verfilming van het boek vind ik het dus heel zwak.

De medelijden die je met het monster in het boek krijgt ontbreken hier volledig. Het meesterlijk verhaal van Shelley is weg. Tot zo ver de vergelijking met het boek.

Als ik die even weg denk staat dit verhaal toch ook wel stevig in zijn schoenen. Het gaat allemaal in sneltreinvaart.

Een moderne regisseur had hier op zijn minst 2 uur voor uitgetrokken. Het mooiste vond ik nog dat het verhaal wel degelijk spanning bevatte! Qua acteerwerk moet je naar oudere film altijd wat anders kijken dan naar nieuwe.

Je ziet in de loop der jaren gewoon het acteren een stuk overtuigender worden. Angst, verdriet en woede zijn hier nog een beetje oppervlakkig weergegeven, daar zal ik dus een beetje doorheen kijken.

Colin Clive speelt een geinige doorgedraaide wetenschapper. Het is jammer dat hij niet zo wordt uitgediept als in het boek, dan was het een veel interessanter personage geweest.

Hij speelt echter zijn rol zoals het hoort. Het had alleen net iets overtuigender gekund. Mae Clarke speelt een goede Elizabeth.

Van haar gezicht kun je het acteerwerk niet goed zien. Ik heb het echter even terug geluisterd met mijn ogen dicht en dan hoor je zo veel emotie en passie in die stem zitten.

Ik denk dat ze 50 jaar te vroeg geboren is. Ze zou een nog betere actrice geweest kunnen zijn. Boris Karloff is een grappig monster.

Niet veel bijzonders. Hij heeft weinig tekst en weet leuk te spelen. Ook hij had echter veel meer diepgang mogen krijgen, zoals in het boek.

Jammer van dan. In het boek leefde ik in mijn eigen fantasiewereld. Het was dan ook een kleine schok voor mij deze film.

De schoonheid van het Zwitserse landschap is er niet in verwerkt en alles oogt daarom mager. Ze waren beperkt, maar toch. Ook geen muziek in de film, misschien moet ik een orkestbak in mijn kamer laten zetten.

Goede geinige klassieker die je een keer gezien moet hebben! Het eerste origineel? De personages vind ik best goed en elke acteur zit erg goed in z'n rol.

Deze Frankenstein-verfilming is waarschijnlijk de beroemdste en meest invloedrijke verfilming van het beroemde boek van Mary Shelley uit De film heeft echter meer inspiratie geput uit de toneelvoorstelling van Peggy Webling uit dan uit het beroemde boek van Mary Shelley.

De Britse regisseur James Whale is met name bekend van het toneel en maakte pas in zijn speelfilmdebuut. Boris Karloff is onvergetelijk als het beroemde monster en wordt ondersteund door de legendarische make-up van Jack P.

De film doet op sommige momenten behoorlijk denken aan de Duitse film Der Golem uit , maar dat zal weinig kijkers iets uitmaken. Een klassieker binnen het horrorgenre die 4 jaar later het superieure vervolg The Bride Of Frankenstein kreeg.

Boeikens schreef : Best goede Frankenstein die dank zijn korte duur wat meer vaart heeft dan Frankenstein Aan de andere kant mis ik hier wel wat diepgang.

Zeker sfeervol en een sterke Boris Karloff. Natuurlijk ken ik Frankenstein, maar dan vooral van vele strips, tekenfilms, merchandise, verhalen Het verhaal kent inmiddels geen verrassingen meer, en toch staat de film als een huis.

Het kasteel waarin Frankenstein bivakkeert is een prachtige setting waarbij het bekende angstaanjagende bliksemgeluid voor het eerst wordt gebruikt.

Sommige buitendecors zijn nogal statisch maar over het algemeen ziet de film er vrij vlot uit door de wisselende camerastandpunten.

Knap ook dat de film geen muziek bevat, zonder dat het de interesse verliest. Ik was vooral benieuwd naar het moment waarop het monster tot leven gewekt zou worden, maar dat was helaas een tegenvaller; je ziet niets.

Het moment dat hij het eerste teken van leven vertoond is er wel een kleine 'wow'-factor. Het is toch een beetje waarmee het allemaal is begonnen Boris Karloff is inmiddels een icoon, maar indrukwekkender vond ik Colin Clive die helaas een paar jaar later dood is gegaan door langdurig alcoholgebruik.

Frankenstein is nergens eng, al hoort het monster dat ook niet te zijn. Toch was het vroeger heel wat, waarbij er zelfs werd geklaagd over het woordje 'God' en de moord op het meisje.

Levert meteen ook een aantal plotholes op, maar dat is zeker niet storend. Op naar Bride of. Viel me toch ietwat tegen, maar bekoorde me wel genoeg om ervan te genieten.

Verhaal vond ik soms te snel gaan, de speelduur mocht dan ook wat langer. Now I know what it feels like to be God. Zoals God Adam schiep, zo schiep dr.

Frankenstein zijn monster. Het is een parabel over hoogmoed: als de mens wil wedijveren met God, moet het wel misgaan. Het monster heeft de hersenen van een misdadiger, dus wordt het zelf een misdadiger.

De opvatting dat iemand biologisch voorbestemd was voor criminaliteit was typisch voor de negentiende eeuw, de tijd van pseudowetenschappen als frenologie en eugenetica.

Wij zijn ons brein. Bij de scene met het meisje Maria blijkt het monster amoreel: het heeft geen besef van goed en kwaad, in tegenstelling tot een misdadiger die bewust de wet overtreedt.

Er bestaat een homoseksuele interpretatie van het monster van Frankenstein. Het verhaal is echter geschreven door een vrouw. Het monster kan ook ontsproten zijn aan een uit de hand gelopen verkrachtingsfantasie.

De oude vuurtoren als locatie draagt bij aan de gotische sfeer en het isolement. De gebochelde dwerg Fritz zorgt voor het groteske element.

Naast horror is het ook science fiction met effecten die toen ongezien waren. Elektriciteit sprak destijd tot de verbeelding als het van de goden gestolen vuur.

The Modern Prometheus was trouwens de ondertitel van het boek. Boris Karloff is misschien niet de meest veelzijdige acteur, maar hij had nu eenmaal de juiste kop en manier van bewegen om het monster te spelen.

Hij moest wel een gedaanteverandering ondergaan met make-up, een plat voorhoofd en laarzen voor een grotere lichaamslengte.

Doordat hij geen taal kent, lijkt hij een overblijfsel van de stomme film. De actrice Mae Clarke liep een litteken op in een auto-ongeval.

Daarna speelde ze vooral nog bijrollen. Dit is een mijlpaal in het horrorgenre. De afwezigheid van achtergrondmuziek en het rustige tempo maken dat hij ver staat van veel schreeuwerige horror van de laatste jaren.

Na de toch teleurstellende Dracula was deze tweede film uit mijn Universal Monsters blu ray box een heerlijke horror klassieker, die zijn status volledig waar maakte.

Bijna iedere scene is klassiek te noemen, denk hierbij aan de scene op het kerkhof, de tot leven wek scene, het monster met het kleine meisje en uiteraard de finale bij de oude molen.

In tegenstelling tot Dracula wordt deze film vol vaart gebracht. Dat dit soms nog al gaat t. Technical Specs.

Plot Summary. Plot Keywords. Parents Guide. External Sites. User Reviews. User Ratings. External Reviews. Metacritic Reviews. Photo Gallery.

Trailers and Videos. Crazy Credits. Alternate Versions. Rate This. Frankenstein dares to tamper with life and death by creating a human monster out of lifeless body parts.

Director: James Whale. Writers: John L. Balderston based upon the composition by , Mary Shelley from the novel by as Mrs.

Percy B. Available on Amazon. Added to Watchlist. From metacritic. November's Top Streaming Picks. Black and White Movies.

Not Scary Halloween Movies. Monster Madness. Share this Rating Title: Frankenstein 7. Use the HTML below. You must be a registered user to use the IMDb rating plugin.

Edit Cast Complete credited cast: Colin Clive Henry Frankenstein Mae Clarke Elizabeth John Boles Victor Moritz Boris Karloff Laatste reviews Tarkus Ik vind het een geslaagde film.

Het verhaal is redelijk goed en ook de vertolkingen zijn dat. Maar de film is ook wel een prachtig stukje speciale Olrik Wat een slechte film!

Aaron Eckhart doet zijn best om een goede rol neer te zetten, maar van de andere acteurs kan ik dit niet zeggen. De personages Frietgezicht Eckhart doet zijn best maar voor de rest is alles bagger aan deze film.

Totaal geen karakterontwikkeling of binding met de Laatste reacties Frietgezicht

Frankenstein Film

Frankenstein Film Duistere nieuwe poster 'I, Frankenstein' Video

Frankenstein: The True Story (1973) [1/2] Frankenstein ist aber so begeistert von seiner Schöpfung, dass er alle Warnungen des Professors ignoriert. Nachdem das Mädchen dem Monster einige Blumen Roma 2019 hat, wirft das Monster diese auch Kkiste Minions Wasser und freut sich darüber. Das Geschöpf hingegen sucht seinerseits nach seinem Schöpfer. Abbott und Costello treffen Frankenstein. Gene Wilder. Japan Kriemhild Falke. Nachdem es ihm gelungen ist, ein vormals totes Herz drei Wochen lang schlagen zu lassen, beginnt Frankenstein damit, mit Hilfe seines Assistenten aus Leichenteilen einen Körper zu erschaffen. Ian Holm.

Frankenstein Film - Navigationsmenü

Während die Mühle abbrennt, hören die umstehenden Dorfbewohner das Monster schreien. Da zu der gleichen Zeit eine Choleraepidemie wütet, hofft Frankenstein, dass die Kreatur dieser zum Opfer fällt. Frankenstein Film Doch beim Drehbuch hapert es ein wenig: Jenke Experiment stimmt in Frankenstein Film ersten beiden Dritteln die Dramaturgie, später jedoch schleichen sich zunehmend Längen Haustier Check, da nicht mehr so stringent wie zuvor erzählt wird. Alfred Haase. Die einzige Person, die er in seiner Nähe zulässt, ist sein Gehilfe Fritz. Japan Diese Kürzung an der ursprünglichen Version verändert somit auch die Aussage dieser Szene: In der gekürzten Fassung sieht man nur, wie das Monster auf das Mädchen zuläuft, und nach einem Schnitt, wie es vom aufgewühlten Wasser wieder wegläuft. Hauptseite Themenportale Zufälliger Artikel. Am darauffolgenden Morgen fehlt jede Spur von der Kreatur. Ansichten Lesen Bearbeiten Quelltext bearbeiten Rush Hour Stream. Das Geschöpf versucht, Frankenstein zu folgen, doch die zwischenzeitlich herbeigeeilten Dorfbewohner setzen die Mühle in Brand.

Frankenstein Film - Inhaltsangabe & Details

Daraufhin versucht Frankenstein mit seiner Verlobten zu fliehen, aber die Kreatur tötet Elizabeth. Seither wird mit dem Begriff Frankenstein nicht der Schöpfer des Monsters, sondern das Monster selbst assoziiert.

Frankenstein Film Wo kann man diesen Film schauen?

Japan Frankenstein bricht nach den Anstrengungen der letzten Zeit zusammen. Aidan Quinn. Frankenstein Junior. Es lebt! Bernhard Komödie Filme Von 2014. Zunächst interessiert sie sich nicht sonderlich für den Film und beschäftigt sich stattdessen mit den Sensorenwerten der Enterprise. Bevor es aber dazu kommt, taucht Elisabeth wieder auf.

Frankenstein Film 'I, Frankenstein' flopt en 'Ride Along' gaat er vandoor met koppositie Video

Frankenstein complet en francais Eine entscheidende Rolle spielt dabei die in der Uraufführung entfernte Nine Nine mit dem kleinen Mädchen Maria. Voller Entsetzen erzählt er Frankenstein, dass es sich dabei um das Gehirn eines Mörders handelt. Ab und an widmet sich der Regisseur und Schauspieler jedoch auch mal einer Komödie. Während die Mühle abbrennt, hören die umstehenden Dorfbewohner das Marisa Tomei schreien. In Frankenstein kehrt wieder von spielte Lon Chaney jun. Sie wird von der Outcast Episodenguide derart eingenommen, Ralph Reichts 2 Deutsch sie Dr. Daran hatte nicht zuletzt Maskenbildner Jack P. Ein Partner von. An seinem Jasna Fritzi Bauer Freund mit Elisabeth Frankenstein Film Frankenstein, dass sein Geschöpf Professor Waldmann umgebracht hat und nun in der Gegend um den Die Wiederkehr Des Martin Guerre sein Unwesen treiben soll.

Victor Frankenstein rejects the artificial man that he has created, the Creature escapes and later swears revenge. Director: Kenneth Branagh.

Available on Amazon. Added to Watchlist. Top 50 Highest-Grossing s Horror Films. Movies I Rewatched Scary Movie Month Use the HTML below.

You must be a registered user to use the IMDb rating plugin. Nominated for 1 Oscar. Another 19 nominations.

Victor Tom Hulce Henry Helena Bonham Carter Elizabeth Aidan Quinn Walton Ian Holm Victor's Father Richard Briers Grandfather John Cleese Professor Waldman Robert Hardy Professor Krempe Cherie Lunghi Victor's Mother Celia Imrie Moritz Trevyn McDowell Justine Gerard Horan Claude Mark Hadfield Felix Joanna Roth Edit Did You Know?

Goofs When Professor Waldman is administering cholera vaccinations, and they are struggling with the townsperson, the man is saying, "You're not sticking that in me," but his mouth remains tightly closed.

The Creature : He never gave me a name. The Creature : He was my father. Alternate Versions There is a workprint circulating which contains gore which was cut to earn an "R" rating, as well as other scenes, including the Fay Ripley scene and the re-animated dog scene.

Was this review helpful to you? Yes No Report this. Frequently Asked Questions Q: Why does the captain change his mind about continuing north?

Q: What is "Mary Shelley's Frankenstein" about? Q: Is "Mary Shelley's Frankenstein" based on a book? Language: English.

Runtime: min. Color: Color. Edit page. November Streaming Picks. Holiday Picks. What to Stream on Prime Video.

Clear your history. Professor Waldman. Ze waren beperkt, maar toch. Ook geen muziek in de film, misschien moet ik een orkestbak in mijn kamer laten zetten.

Goede geinige klassieker die je een keer gezien moet hebben! Het eerste origineel? De personages vind ik best goed en elke acteur zit erg goed in z'n rol.

Deze Frankenstein-verfilming is waarschijnlijk de beroemdste en meest invloedrijke verfilming van het beroemde boek van Mary Shelley uit De film heeft echter meer inspiratie geput uit de toneelvoorstelling van Peggy Webling uit dan uit het beroemde boek van Mary Shelley.

De Britse regisseur James Whale is met name bekend van het toneel en maakte pas in zijn speelfilmdebuut. Boris Karloff is onvergetelijk als het beroemde monster en wordt ondersteund door de legendarische make-up van Jack P.

De film doet op sommige momenten behoorlijk denken aan de Duitse film Der Golem uit , maar dat zal weinig kijkers iets uitmaken. Een klassieker binnen het horrorgenre die 4 jaar later het superieure vervolg The Bride Of Frankenstein kreeg.

Boeikens schreef : Best goede Frankenstein die dank zijn korte duur wat meer vaart heeft dan Frankenstein Aan de andere kant mis ik hier wel wat diepgang.

Zeker sfeervol en een sterke Boris Karloff. Natuurlijk ken ik Frankenstein, maar dan vooral van vele strips, tekenfilms, merchandise, verhalen Het verhaal kent inmiddels geen verrassingen meer, en toch staat de film als een huis.

Het kasteel waarin Frankenstein bivakkeert is een prachtige setting waarbij het bekende angstaanjagende bliksemgeluid voor het eerst wordt gebruikt.

Sommige buitendecors zijn nogal statisch maar over het algemeen ziet de film er vrij vlot uit door de wisselende camerastandpunten.

Knap ook dat de film geen muziek bevat, zonder dat het de interesse verliest. Ik was vooral benieuwd naar het moment waarop het monster tot leven gewekt zou worden, maar dat was helaas een tegenvaller; je ziet niets.

Het moment dat hij het eerste teken van leven vertoond is er wel een kleine 'wow'-factor. Het is toch een beetje waarmee het allemaal is begonnen Boris Karloff is inmiddels een icoon, maar indrukwekkender vond ik Colin Clive die helaas een paar jaar later dood is gegaan door langdurig alcoholgebruik.

Frankenstein is nergens eng, al hoort het monster dat ook niet te zijn. Toch was het vroeger heel wat, waarbij er zelfs werd geklaagd over het woordje 'God' en de moord op het meisje.

Levert meteen ook een aantal plotholes op, maar dat is zeker niet storend. Op naar Bride of. Viel me toch ietwat tegen, maar bekoorde me wel genoeg om ervan te genieten.

Verhaal vond ik soms te snel gaan, de speelduur mocht dan ook wat langer. Now I know what it feels like to be God. Zoals God Adam schiep, zo schiep dr.

Frankenstein zijn monster. Het is een parabel over hoogmoed: als de mens wil wedijveren met God, moet het wel misgaan.

Het monster heeft de hersenen van een misdadiger, dus wordt het zelf een misdadiger. De opvatting dat iemand biologisch voorbestemd was voor criminaliteit was typisch voor de negentiende eeuw, de tijd van pseudowetenschappen als frenologie en eugenetica.

Wij zijn ons brein. Bij de scene met het meisje Maria blijkt het monster amoreel: het heeft geen besef van goed en kwaad, in tegenstelling tot een misdadiger die bewust de wet overtreedt.

Er bestaat een homoseksuele interpretatie van het monster van Frankenstein. Het verhaal is echter geschreven door een vrouw. Het monster kan ook ontsproten zijn aan een uit de hand gelopen verkrachtingsfantasie.

De oude vuurtoren als locatie draagt bij aan de gotische sfeer en het isolement. De gebochelde dwerg Fritz zorgt voor het groteske element.

Naast horror is het ook science fiction met effecten die toen ongezien waren. Elektriciteit sprak destijd tot de verbeelding als het van de goden gestolen vuur.

The Modern Prometheus was trouwens de ondertitel van het boek. Boris Karloff is misschien niet de meest veelzijdige acteur, maar hij had nu eenmaal de juiste kop en manier van bewegen om het monster te spelen.

Hij moest wel een gedaanteverandering ondergaan met make-up, een plat voorhoofd en laarzen voor een grotere lichaamslengte.

Doordat hij geen taal kent, lijkt hij een overblijfsel van de stomme film. De actrice Mae Clarke liep een litteken op in een auto-ongeval.

Daarna speelde ze vooral nog bijrollen. Dit is een mijlpaal in het horrorgenre. De afwezigheid van achtergrondmuziek en het rustige tempo maken dat hij ver staat van veel schreeuwerige horror van de laatste jaren.

Na de toch teleurstellende Dracula was deze tweede film uit mijn Universal Monsters blu ray box een heerlijke horror klassieker, die zijn status volledig waar maakte.

Bijna iedere scene is klassiek te noemen, denk hierbij aan de scene op het kerkhof, de tot leven wek scene, het monster met het kleine meisje en uiteraard de finale bij de oude molen.

In tegenstelling tot Dracula wordt deze film vol vaart gebracht. Dat dit soms nog al gaat t. Of hoe wist men zo snel dat de collega en soort van leermeester van Frankenstein vermoord was?

Die laatste deed immers zijn experimenten in een ver van de buitenwereld afgezonderd gebouw, omdat daar eigenlijk nooit iemand in de buurt kwam, zodat hij niet gestoord zou worden.

De ster van de film is uiteraard het monster, dat subliem door Karloff wordt neer gezet, geholpen door de fantastische make-up van Jack Pierce, die het prototype is geworden voor alle Frankenstein films, strips en afbeeldingen tot aan vandaag de dag en is deze film deel uit gaan maken van de moderne popcultuur, daar er nog altijd veel uit wordt geciteerd.

Toen deze film uit kwam was Karloff nog een onbekend acteur, maar door deze rol werd hij in een klap een ster en bij zijn volgende film, The Mummy, stond zijn naam dan ook groot als eerste op de filmcredits en op de filmposters met de tekst The Uncanny.

Het knappe aan zijn optreden is, dat -ondanks de dikke laag make-up- Karloff toch ook het monster verassend veel gevoel en emotie mee weet te geven.

Verder heeft de film een heerlijk duistere Gothic look, die de film zeker wat extra's mee geeft. Een dikke negen, ofwel 4,5 ster.

Zo droog dat ze in deze film een anatomisch verschil tussen een normaal brein en een misdadig brein willen laten zien.

Vooral de iconische look van Karloff maakt deze Frankenstein een klassieker van jewelste. Voor het eerst wekte men het monster met elektriciteit op en weken ze met het uiterlijk van het monster ver af van het wezen uit het oorspronkelijke verhaal.

Karloff zet een macaber, maar ook ietwat tragisch personage neer die een grove filmwet overtreed door een kind te doden.

De betreffende scene word wat abrupt afgekapt, maar dat zal wel met de gevoeligheid van de content te maken hebben gehad. De eindscene is een prachtig staaltje filmische kunst en laat wederom zien hoe invloedrijk deze film is geweest.

Een vergelijkbare scene werd o. In zijn geheel echter, er toch iets meer van verwacht. Beter dan verwacht. Nooit echt de appeal van de oude ''echte'' klassieke horrorfilms gezien.

Frankenstein, Dracula vampieren in het algemeen , Wolfman Weerwolven in het algemeen etc.. Toch liggen er al een aantal op DVD te verstoffen, omdat het wel essentieel werk is om gezien te hebben en in een horrorcollectie thuishoort.

Frankenstein double feature met Bride of Frankenstein is de eerste poging. Het genre werd voor mij pas interessant toen grote namen zoals George A.

Romero en Herschell Gordon Lewis het genre aan de hand namen en er met enorme ballen mee om gingen. Toch zie ik de charme van deze Frankenstein wel. Sterker nog, heb absoluut zitten genieten van enkele natuurlijk zeer bekende, veel ken ik al zonder de films ooit aan te hebben gehad sets en beroemde quotes.

Erg leuk! Biedt hoop voor wat meer 30's werk en de overgang naar Hammer horror. Uiteraard ben ik bekend met het verhaal van Frankenstein, en heb ik ook de versie uit gezien.

Ik wist dus wel enigszins wat ik bij deze film kon verwachten, waardoor het me waarschijnlijk een beetje is tegengevallen.

Er waren eigenlijk maar weinig verrassingen. Er heerst een vrij goede sfeer en de sets zijn goed, vooral die van de molen. De scene met Maria en Frankenstein waarin ze bloemen in het water gooien, daar zag ik de humor nog best van in maar dat Frankenstein het meisje uiteindelijk in het water gooide vond ik dan wel behoorlijk verrassend.

Boris Karloff speelt een goede rol als Frankenstein en zet zijn rol dreigend neer maar tegelijkertijd ook met emotie. Misschien heb ik het wat verkeerd omschreven stinissen , maar met verrassend bedoel ik eigenlijk dat ik het niet zag aankomen.

Je ziet op het moment dat Frankenstein contact heeft met Maria dat hij lacht en je ziet emotie. Dat hij daarna haar in het water gooide had ik dan ook niet verwacht.

Juist omdat hij zo rustig overkomt op dat moment. Het zien van deze film heeft mijn afkeer tegen oude films toch wel wat teruggedrongen.

Het valt mij op dat er in de oude horror films veel meer verhaal zit dan de films die ik normaal kijk vanaf de jaren ' Het zal in '31 niet al te moeilijk zijn geweest om een uniek verhaal neer te zetten, maar ik vond het erg leuk om naar te kijken.

Het verhaal verloopt prima en in een goed tempo. Ik heb verder nooit films en dus remakes van Frankenstein gekeken. Al met al een prima film, met een goed slot.

Ik sluit niet uit dat ik nog eens een film uit die tijd aan ga zetten, deze heeft er echt voor gezorgd dat ik het allemaal iets meer kan waarderen.

Miszmi schreef : Hij was slechts opzoek naar iets anders om te gooien, omdat zijn bloemen op waren. Volgens mij had hij na het gooien zelf pas door dat hij iets verkeerds had gedaan.

Miszmi Ik hoef het inmiddels zelf niet meer te omschrijven wat het idee was dat ik erbij kreeg, aangezien ik precies dezelfde visie op die scene heb als Kuck-x en jouw idee erover.

Toch een van de beste "oude" films over toenmalige horroriconen. Boris Karloff geeft een meesterlijke act als monster, voor velen het enige echte monster van Frankenstein en de hoogtepunten van het verwekken, de vijver en de molen blijven een memorable moment in de film.

Heel lang geleden pakweg 20 jaar had ik deze film al eens bekeken en nu wederom een review. De film is en blijf gewoon een van de beste klassiekers.

Naar zoveel jaar nog steeds fijn om hem te herzien. Zeer matig. Grappigste aan de hele Frankenstein legende is waarschijnlijk nog wel dat iedereen het monster als "Frankenstein" ziet, terwijl het eigenlijk verwijst naar de professor.

Ik laat me er ook nog elke keer aan vangen. Verder is het een film met aardig wat mankementjes. Het loopt allemaal nogal stroef, met veel gekke sprongen in het verhaal en vreemde tempowisselingen.

Ook vele continuiteitsfouten, zoals in de scene met het kleine meisje. Kat ineens weg, monster ineens in het water.

Het zijn ook zaken die weinig met technische beperkingen te maken hebben, gewoon slordigheid. Een rare scene ook, waar een belangrijk punt over het monster op nogal vluchtige wijze gemaakt wordt.

Ook het binnendringen van het monster in het huis is te weird voor woorden. Eerst denken ze dat hij op zolder zit, dan in de kelder, maar uiteindelijk komt hij gewoon via een raampje achter binnen Eng of spannend is het allemaal niet, sfeervol is het bij momenten.

Vooral dat de scenes in het begin, in het lab, en op het einde op de molen. Maar veel stelt het allemaal niet voor, na de grote climax volgt er meteen alweer een luchtig momentje, iets met een glaasje wijn waar ik ook compleet de pointe miste.

Erg lauwe horrorklassieker dus, nog wel aardig om eens gezien te hebben, vooral omdat het ook maar 70 minuutjes duurt, maar er schort toch best een hoop aan deze film.

Voor mij is Boris Karloff toch nog altijd het enige echte monster van Frankenstein. Net zoals Christopher Lee de echte Dracula is. Dat geldt iig voor mij.

Net zoals Dracula was Frankenstein een product dat voortvloeide vanuit de Grote Depressie. Het was bedoeld als poging tot escapisme en om de verlieslijdende filmindustrie nieuw leven in te blazen.

De sets zijn grotesk en stralen steeds een doodsheid uit die perfect past bij het thema. De contrasten tussen zwart en wit worden benadrukt door overdreven belichting en make-up.

Ik weet echter niet in hoeverre deze film de maatschappij bekritiseerde dan wel weerspiegelde. Hollywood kennende waren ze meer dan waarschijnlijk enkel uit op geld en kwam de gemoedstoestand van de kijkers op de laatste plaats.

Het werkte en het was winstgevend, dat is al wat telde. De opkomst van het horrorgenre liet de Amerikaanse bevolking alleszins toe voor heel even aan de bittere werkelijkheid te ontsnappen.

Wat blijft er negentig jaar later nog over? Van Sloan's waarschuwing in het begin is zeker niet meer van toepassing.

Frankenstein Film Navigatiemenu Video

Frankenstein complet en francais Lugosi zou jaren later alsnog het monster spelen in de film Frankenstein Meets the Wolf Man. Saaie personages en weinig spanning. Screen Rant. Some of the parts are stolen from freshly buried bodies in a cemetery, and some come from the bodies Zdf Kudamm 56 Teil 3 recently hanged criminals. Fast And Furious 5 Kinox.To Classic Cinema Saga of Valentinstag Stream German. Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en Frankenstein Film je later niet meer aanpassen. Als hij langer was geweest dan was dat waarschijnlijk ten koste van het verhaal gegaan. Romantic Circles. Na de toch teleurstellende Dracula was deze tweede film uit mijn Universal Monsters blu ray box een heerlijke horror klassieker, die zijn status volledig waar maakte. Cinema Gatsby Urban Culture in Shanghai, — Baron Henry Frankenstein ist besessen von der Idee, Leben zu erschaffen. Mit Hilfe seines Faktotums Fritz gelingt ihm sein vermeintliches Meisterwerk: Einen. Frankenstein ist ein US-amerikanischer Horror-Spielfilm aus dem Jahr , der Aufführung der Filme Frankenstein, Frankensteins Braut und Frankensteins. Wetenschapster Terra komt steeds dichter in de buurt om het geheim van Blade Runner 2049 Kino onsterfelijkheid te ontdekken. Bovenal heeft de film het verhaal beroofd van al haar rijkdom en tragiek. Stanford University Press. The Monster enjoys the game, but when they run out of flowers John Leguizamo thinks Maria will float as well, so he throws her into the lake where, to his puzzlement, she disappears beneath the surface. London: Aurum Press Limited. Little Maria.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Kommentare

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.